Kravet: Lös pendlingsstrulet!

Den senaste månaden har kantats av stora problem i tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm. "Situationen är oacceptabel", menar Johan Örjes (C), andre vice ordförande i Kollektivtrafiknämnden.

25 januari 2018 17:30

I ett brev adresserat till Kollektivtrafiknämndens ordförande Bertil Kinnunen (S) skriver Johan Örjes att det varit stora störningar i trafiken i form av inställda tåg och försenade tåg. Det har även varit trångt på de avgångar med SJ som tillåts för resenärer med Movingo.

Därför kallar Johan Örjes nu SJ och Trafikverket till Kollektivtrafiknämnden där han vill att de redogör för vad som görs och för hur situationen ska lösas, enligt ett pressmeddelande.

– Region Uppsala är regional kollektivtrafikmyndighet och pendlingen mellan Uppsala och Stockholm är utpekad som en viktig sträcka i det regionala trafikförsörjningsprogrammet. Om problemen fortsätter att vara så här stora riskerar det den långsiktiga utvecklingen inte bara för Uppsala och Knivsta kommuner, utan för hela Uppsala län, säger Johan Örjes i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Hellberg