Julpatrullen skänkte tusen klappar

Succé. Så beskriver Sofie Elisson Söder årets julklappsinsamling till behövande barn. "Det gick hur bra som helst".

25 december 2018 15:49

Välgörenhetsgruppen Julpatrullen samlade in över 1 000 julklappar under några hektiska veckor innan jul.

LÄS MER: De samlar in julklappar till hundratals barn

– Vi är överväldigade, det gick hur bra som helst, säger Sofie Elisson Söder.

Julpatrullen består av Sofie Elisson Söder, Reneé Söderström, Veronika Elisson Söder, Paula Ahola, Jeanette Söder, Rebecka Sandqvist och Lotta Söder, alla med ett stort hjärta för de barn som blir utan julklapp.

De startade i fjol med att placera ut julsäckar på olika platser i Uppsala, Alunda, Almunge och Östhammar. Allt i samarbete med Uppsala Stadsmission. Gensvaret var stort och i år har förhoppningarna överträffats med råge.

– Vi har fått in många fler samarbetspartners. Det är butiker och företag som haft egna julklappsinsamlingar. Vi har koordinerat insamlingen och kunnat hjälpa många fler än de som har kontakt med Stadsmissionen, säger Sofie Elisson Söder.

Bland annat har Svenska kyrkan i Skutskär, Kvinnojouren Freja i Östhammar och Kvinnojouren Solrosen i Heby samt enskilda familjer fått ta del av julklappsberget – allt från dockor, fotbollar och pysselgrejer till olika sportartiklar och presentkort på skor och kläder.

Julklapparna har matchats ihop med rätt mottagare genom att givare köpt presenter utifrån en önskelista som kommer från flickor och pojkar i alla åldrar.

När UNT når Sofie Elisson Söder på Juldagen är hon märkbart berörd av givarviljan hos så många människor. Och inte minst responsen från de behövande.

– Vi har fått sms med bilder från familjer som håller i julklappar och som tackar. Det känns i hjärtat. Det är också ett kvitto på att vi kunnat göra skillnad för så många utsatta barn, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Hellberg