200 klasser radiokvalade under vintern och Uppsala-duon är ett av de fyra tävlingspar som kvarstår. De slog ut Munksundsskolan, Högåsskolan och Malmaskolan för att säkra sin plats i tv-studion.

– Det var konstigt att höra oss själva på radio. Och nu ska vi dessutom se oss själva på tv, säger Tea Wetterblom.

Semifinalerna, med efterföljande bronsmatch eller final, spelades in i början av mars i Göteborg.

Artikelbild

| Tea Wetterbom och Tim Boukharta från Almtunaskolan är vidare till final i tv-klassikern Vi i femman.

– Vi kände oss ganska nervösa inför tävlingen, men det blev lite långtråkigt eftersom alltihop spelades in samtidigt, säger hon.

Klasskamraterna i 5B fick stanna hemma. I stället följde lärare Gabriella Ekdahl med på resan. Under tävlingens gång gällde det att vara på hugget med knapptryckningarna, men duon hade också en del tid att prata ihop sig som ett lag.

Hur förberedde ni er inför semifinalen?

– Jag kollade mycket på nyheterna. Det kändes typ som allt jag kunde göra, säger Tim Boukharta.

Artikelbild

| Tim Boukharta och Tea Wetterbom från Almtunaskolans 5B. Här med läraren Gabriella Ekdahl

När de inte sitter med i en tv-studio och svarar på frågor brukar Tea simma och Tim spela fotboll. Anledningen till att just de två representerar skolan är för att de ska ha fått bäst resultat på ett test som hela klassen fick göra. Duon har inte märkt av någon större avundsjuka från sina klasskamrater. Tvärtom – de känner att kompisarna har varit stöttande. Och möjligtvis en gnutta tjatiga.

– Det var lite jobbigt att bära på hemligheten, så hela klassen vet redan om resultatet från tävlingen, säger Tim Boukharta.

– De höll på att tjata huvudet av oss, tillägger Tea Wetterbom.

Semifinalen i Vi i femman, där Tea och Tim möter Montessorifriskolan från Karlskrona, sänds på Barnkanalen klockan 19.25 27 mars.