Johan Olsson, var på väg hem från jobbet i Stockholm när han fick höra i högtalarna att tåget råkat köra in på fel spår och hamnat i Sundbyberg istället för i Uppsala.

Läs mer här

– Det var ett nytt fel som man inte hade räknat med. Annars har vi pendlare fått höra allt från växelfel och signalfel till lokförarbrist som orsaker till de nästan dagliga förseningarna, säger Johan Olsson som arbetar som medlemsrådgivare på fackförbundet Unionen.

Artikelbild

| Johan Olsson

Tåget fick backa en lång sträcka för att komma in på rätt spår igen. Förseningen denna gång blev cirka 45 minuter.

– Min första tanke var hur det är med säkerheten. Kan detta ske så att tåg också kan kollidera om de hamnar på fel spår? Sedan var det ju fredagskväll och man ville ju komma hem, inte sitta på tåget en extra timme..

Johan Olsson är en av många länsbor som under senare tid har anslutit sig till facebook-gruppen UNT pendlingskollen. Här är tanken att vi pendlarna i länet ska kunna hålla kontakt med varandra och tipsa varandra om hur det står till i trafiken i realtid.

– Jag tycker det är en bra metod för oss som pendlar att dela med sig så att man kan få reda på om tågen går eller inte. Det är också bra att ni i medierna får reda på hur statusen på kollektivtrafiken är, säger Johan Olsson.

Artikelbild

| Anneli Löfling

Han önskar att politikerna skulle satsa mer pengar på att rätta till bristerna i spårtrafiken.

För tipset om tåget som kom vilse har nu Johan Olsson och en annan pendlare, Anneli Löfling från Knivsta, utsetts av UNT till ”Månadens tipsare”.

Artikelbild

FB-sidan UNT pendlingskollen 22 december.

– Vad kul! Tack! Säger Anneli Löfling då UNT ringer och berättar.