– Det finns ett stort behov av att finnas ute just nu. Nu bor vi inte långt ifrån Resecentrum och ser mycket rörelse där på kvällar och helger, säger Magnus Möllerström. Han har startat upp en ny nattvandrargrupp, Nattvandring.nu Uppsala City, som ska göra sin premiärpromenad på fredag den 13 januari.

För Magnus Möllerström har funderingarna på att börja nattvandra funnits i många år, men det är inte förrän nu som han har gjort slag i saken. När han gjorde research om de olika grupperna som finns upptäckte han att det finns en lucka i Uppsala centrum.

– Det finns en grupp som går på onsdags- och torsdagskvällar - vilket så klart är jättebra - men det behövs kanske mest på helgkvällar, vid skolavslutningar, och på Valborg.

Artikelbild

| Magnus Möllerström har startat den nya citygruppen med nattvandrare i Uppsala.

På fredag kommer fem personer att gå runt i centrum, och speciellt inrikta sig på området runt omkring Resecentrum.

– Målet är att vi ska ha två grupper med minst tre personer i varje grupp som går på fredags- och lördagskvällar och nätter. Vi kommer vara ute så länge det behövs, säger Magnus Möllerström.

Han berättar att han fått stort stöd av kommunen, och Hilde Wiberg, samordnare för skola, socialtjänst och polis (SSP) på Uppsala kommun och två representanter från polisen kommer att vara med och starta fredagens vandring.

– Jag blev imponerad av att det finns ett helt uppbyggt nätverk för det här, och att det funnits länge. Det känns tryggt, och det ska bli väldigt spännande att komma igång, säger Magnus Möllerström, och avslutar med en uppmaning till vuxna Uppsalabor:

– Hoppa över soffan och vinglaset en kväll då och då, agera vuxna och finns till för ungdomarna som är ute. Vi vuxna måste visa att vi finns till när det behövs, och jag tror att det kan skapa en lugnande effekt av att bara synas ute.

Premiärpromenaden börjar klockan 21 och startar vid Clarion Hotel Gillet.