UNT har tidigare skrivit om p-huset för cyklar som ska byggas vid Resecentrum. Det ska bli två våningar högt och rymma dryga 1 200 cyklar.

LÄS MER: P-hus för cyklar på gång

Stefan Hanna (C), kommunalråd, tycker att majoriteten stressar fram bygget och kan inte se varför det ska ske just nu.

Artikelbild

| Cykelparkeringshus. "Det kommer att bli solceller på byggnaden, så den kommer att vara självförsörjande", säger Maria Gardfjell.

– Vi har ett ärende på gång som handlar om att vi behöver bygga om Resecentrum. Jag tycker att det är konstigt att bygga ett cykelgarage för 50 miljoner som vi sen inte vet hur vi ska planera runt, säger han.

Kostnaden för byggnaden blir dryga 47 miljoner. Stefan Hanna tycker att ett p-hus för cyklar behövs, men inte nu. Han saknar också en driftbudget.

– Vi har inte sett något budgetförslag som visar vad det kostar att driva byggnaden, jag tycker det är högst oseriöst. De bör vara tålmodiga och vänta med bygget något år, säger han.

Kommunen har beviljats stöd på 27 miljoner för bland annat p-huset. Stödet riskerar de att förlora om tidsplanerna inte hålls. Maria Gardfjell (MP), kommunalråd med ansvar för klimat- och miljöfrågor, tycker att bygget ska stå klart så snabbt det går.

– Planen på ett cykelgarage har länge funnits men bygget har inte blivit av. Som utvecklingen ser ut kommer vi behöva bygga om resecentrum kontinuerligt, jag tycker inte vi kan vänta längre, säger hon.

C säger att det kostar för mycket och att ni saknar driftbudget, vad säger du?

– Byggnaden kan inte se ut hur som helst, så det kostar. Men vi får bidrag, det hjälper. Och vi har pengar i budgeten för att driva garaget, budgeten antas i november.