Tre till sjukhus efter trafikolycka

Tre personer har förts till sjukhus efter en olycka på E4 norr om Uppsala. Bilen som personerna färdades i voltade på motorvägen.

20 juli 2019 15:58

–SOS har mottagit ett larm vid kvart i tre på lördagseftermiddagen angående en trafikolycka på E4 vid trafikplats Björklinge. Enligt de initiala uppgifterna ska en personbil voltat på motorvägen. Räddningstjänsten är på väg till platsen.

­­­­­­Kl 16.05 uppger räddningstjänsten att man befinner sig på platsen tilllsammans med ambulans. En personbil har voltat och räddningspersonal är i gång med att klippa upp bilen för att få ur passagerarna.

–  ­­­­­­­Vi har fått uppgifter om att två personer befinner sig i bilen. Jag har inga uppgifter om deras skadeläge, säger Lisen Sessler, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Trafiken är helt avstängd i norrgående riktning. Prognosen är att den kommer vara avstängd fram till kl 17 ungefär.

Vi 16.35 meddelade räddningstjänsten att man håller på att avveckla insatsen. Men att trafiken fortfarande är beräknad att kunna börja rulla igen vid 17-tiden. Angående själv olycksförloppet uppger Lisen Sessler att man fått in mer information:

– Två bilar ska ha kört i södergående riktning och kört in i varandra på något sätt varpå den ena då voltade över till det andra körfältet.

Räddningstjänsten säger att tre personer befunnit sig i bilen och inte två som de initiala uppgifterna sa. Enligt Per Andersson vid Sjukvårdens larmcentral i Uppsala är samtliga personer förda till sjuhus.

- En är förd till sjukhus med helikopter och två med vanlig ambulans. Jag har dock inga uppgifter om deras skadeläge, säger han.

Klockan 17 lämnade räddningstjänsten olyckplatsen och den skadade bilen var bärgad. Då öppnades E4:an för övrig trafik.

Strax innan kl 22 på lördagskvällen meddelade Akademiska sjukhuset att de tre personer som förts dit för vård hade lindriga skador och att deras tillstånd var stabilt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martina Lindvall