Det började som en "dum idé" från Micke till Anders för fyra månader sedan, berättar Anders Eriksson.

– Det brukar vara jag som kommer med de konstiga idéerna. Nu var det Micke som tyckte att jag var ju bra på att prata och han bra på att cykla, så varför inte koppla ihop det och göra en rolig grej av det. Vårt mål från början var att bara köra Vätternrundan, men nu utvecklade vi det till en lite längre cykeltur, till Musikhjälpen i Lund, berättar Anders Eriksson.

När de några dagar senare fick reda på årets tema för Musikhjälpens insamling, Alla har rätt att funka olika, så föll bitarna helt på plats. Anders Eriksson har en cp-skada som begränsar hans rörlighet men med Micke Johanssons cykelintresse så kunde de få sitt insamlingsprojekt, @antiimpossible, att fungera.

Artikelbild

| Micke Johansson och Anders Eriksson ska tillsammans cykla till Lund och under vägen samla in penar till Musikhjälpen.

En cykel med en lastlåda fram blev det givna transportmedlet. Den har nu inretts av Olmed med en formgjuten stol för att Anders Eriksson ska få det så bekvämt som möjligt. Från sin sittplats fram ska Anders Eriksson livesända på sociala medier under hela cykelturen.

Säkerhet har också varit ett fokus under planeringen. Anders Eriksson och Micke Johansson ska åtföljas av en följebil. Där kommer det finnas allt som kan behövas vid ett större cykelprojekt, som nya däck och personliga tillhörigheter. Micke Johansson, som till vardags arbetar som larmtekniker på Bravida fire and security har fått hjälp med att bekosta boende och följebil av sina arbetsgivare. Olika tekniska lösningar har Frölunda data hjälpt dem med för att Anders Eriksson kan klara livesändningen från cykeln.

– Vi har inte testat tekniken i "skarpt läge" men det ska funka. Vi ska ha kontoret med oss hela tiden, med kamera och allt, så det kommer att bli spännande, säger Micke Johansson.

Han har lagt upp en plan för hela sträckan till Lund och första stoppet blir i Västerås.

– Vi kommer att sova på hotell. Jag behöver chansen att återhämta mig och så vill vi ladda med en rejäl hotellfrukost innan vi cyklar iväg igen, säger Micke Johansson.

De hoppas få tillräckligt mycket uppmärksamhet för sitt engagemang i Musikhjälpen att pengarna ska strömma in till deras bössa. De har redan nu satt upp olika delmål för insamlingen.

– Får vi in 20 000 kronor så ska vi livesända från när vi badar i en isvak. Kommer vi upp till fem miljoner så lovar vi att vi cyklar hela sträckan "baklänges", tillbaka till Uppsala. Efter en vilopaus över jul förstås, säger Anders Eriksson.