Trafiken avstängd i flera timmar på E4

Under fredagen stoppades delar av trafiken på E4:an efter en lastbilsolycka i höjd med Arlanda.

6 september 2019 18:08

Vid 17.45 på fredagseftermiddagen fick SOS Alarm flera samtal om en bilolycka på E4 i höjd med Arlanda. Enligt polisen var det en lastbil som hade vält och låg på sidan i södergående riktning.

Räddningstjänsten anlände till platsen strax innan klockan 18. Föraren till lastbilen ska då ha tagit sig ut ur fordonet. Han fördes senare med ambulans till sjukhus för kontroll.

Enligt Stockholmspolisens presstalesperson Eva Nilsson, ska en polispatrull besöka föraren på sjukhuset för att ställa frågor om olyckan. Det är i nuläget oklart om han misstänks för något brott.

Framkomligheten på E4 i södergående riktning påverkas kraftigt av olyckan. Eva Nilsson uppger att vägen är helt avstängd från och med halv sju på fredagskvällen:

Så vi har fått skicka dit en extra patrull för att kunna dirigera trafiken, säger Eva Nilsson.

Hon framhåller att det krävs en tung bärgare för att kunna flytta på lastbilen.

– Men eftersom det inte finns särskilt många tunga bärgare kan det ta tid innan den kommer fram, säger Eva Nilsson.

Vid kvart över sju uppgav polisen att bärgaren precis hade kommit fram till olycksplatsen. Dessutom ska ytterligare en tung bärgare ha beställts.

Trafikverkets prognos var strax efter klockan sju att att vägen skulle vara framkomlig vid 20:00. Den ändrades senare till 21:00, och därefter till 22:30.

När tidningen pratar med Trafikverkets presskommunikatör Anders Wallin vid 22:30 uppger han att prognosen återigen har flyttats fram, denna gång till 23:55.

Varför har det dragit ut på tiden?

– Jag vet inte riktigt – jag har inte lyckats få kontakt med personal på plats. Men det verkar ju inte gå fort framåt, säger Anders Wallin.

Vid 00-tiden flöt trafiken på som vanligt igen.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Felix Wedjesjö