Matchen går av stapeln kommande onsdag och de 650 biljetterna till matchen såldes slut på bara tre dagar.

– Jag är inte förvånad. I Tierp håller man antingen på Brynäs eller Djurgården, säger Joakim Gellerstedt, tränare i Tierp hockey, som spelat i både Brynäs och Djurgården.

Under förra året gjorde ishockeyn i Tierp en nystart efter att verksamheten legat nere några år. Framgångarna kom direkt med serieseger och avancemang till hockeytrean.

Artikelbild

| Joakim Gellerstedt, tränare i Tierp hockey.

– Vi har ett härligt driv i föreningen nu med bra idrottsliga resultat och många som är engagerade, det är jättekul. Att vi sedan kan bjuda Tierpsborna på topphockey känns bra det också, säger Joakim Gellerstedt.

För både Brynäs och Djurgården är matchen i Tierp en viktig pusselbit inför det stundande seriespelet samt ett sätt att visa upp sig för alla de fans som de har runt om i landet.

Mötet mellan de båda elitserielagen blir också en nypremiär i Vegahallen som det senaste året renoverats, både invändigt som utvändigt.

Bland annat har en tvåvåningsflygel med åtta omklädningsrum, konferenslokaler, kanslilokaler och ytterligare ett antal kontorsrum byggts. Inne i ishallen har en ny betongplatta lagts och så har en ny kylanläggning och rörbädd installerats - något som sannolikt kommer att leda till en bättre is.

Artikelbild

| Vegahallen har det senaste året renoverats, både invändigt som utvändigt.

För de som inte har någon biljett till matchen finns det ändå möjlighet att se den då en TV-kanal kommer att sända den.