Nu ska högsta huset börja byggas

Mer än hälften av lägenheterna är sålda och snart startar bygget av bostadshuset vid Fredners torg av det som ska bli Tierps högsta hus.

Anna Belin, marknadschef, och Thomas Mejbert, vice vd, berättar att Erlandsson Öst kommer att starta bygget av sjuvåningshuset i Tierp senare i höst.

Anna Belin, marknadschef, och Thomas Mejbert, vice vd, berättar att Erlandsson Öst kommer att starta bygget av sjuvåningshuset i Tierp senare i höst.

Foto: Kjell Sjöberg

Fastighets- & byggnadsindustri2019-09-15 16:00

 – Det är inte långt borta nu och innan årsskiftet räknar vi med att byggarbetena är i gång, säger Thomas Mejbert, vice vd på Erlandsson Bygg i Öst.

Thomas Mejbert berättar att man under planeringsarbetet genomförde en undersökning - en så kallad pre-sale - för att få veta vilket intresse det fanns för de lägenheter man tänkte sig att bygga.

– Utifrån den märkte vi att det fanns ett stort intresse, säger han.

Under våren och sommaren har försäljning av lägenheter pågått. Totalt handlar det om 27 lägenheter som ska byggas i sjuvåningshuset som kommer att ligga direkt i anslutning till Fredners torg i de centrala delarna av Tierps köping.

I huset kommer det att bli fyra lägenheter på varje våningsplan till och med våning sex, medan det på det översta våningsplanen blir tre lägenheter varav två med takterrasser i två väderstreck.

Enligt Thomas Mejbert är i dag köpekontrakt skrivna när det gäller 15 av lägenheterna. 

– Vi har goda förhoppningar när det gäller fortsatta försäljningen och därför kommer vi att trycka på knappen och börja bygga, säger Thomas Mejbert. 

Anna Belin, marknadschef på Erlandsson Öst, berättar att företaget har etablerat ett kontor i Tierp med anledningen av byggprojektet.

–  På kontoret har vi visningsrum där man kan se hur både badrum och kök kommer att se ut i huset, förklarar Anna Belin.

Parallellt med försäljningsarbetet så har ett projekteringsarbete pågått där upphandling av underentreprenörer för olika delar av arbetet har genomförts.

Företaget räknar med att bygget ska vara inflyttningsklart årsskiftet 2020/21.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!