Föreställningen "Den sista Versen" daterar sig till år 1897 har en handling som kretsar kring kärlek, lögner, svek och bråd död. Scenen för hela dramat kommer att bli i den stora matsalen i herrgården i Lövstabruk.

– Den historiska miljön i herrgården är perfekt för vår föreställning - kombinationen miljö och scenkläder kommer att ge en perfekt inramning, menar Sebastian Edberg som skrivit och regisserar föreställningen.

Mordgåtan är nyskriven och tanken är att publiken i slutet av föreställningen ska få möjligheten att avslöja vem som är mördaren.

Artikelbild

| Sebastian Edberg.

– Även om det är en föreställning där du är åskådare och matgäst och ska sitta ner och njuta så får du delta lite i föreställningen, Sebastian Edberg.

Då lokalen är ganska liten tror Sebastian Edberg att det kommer att bli en del interaktion och samtal mellan publik och skådespelare under själva föreställningen.

Sedan 2006 driver Sebastian Edberg Kullsta Friluftsteater i Norrtälje. Den historiska kopplingen är påtaglig i de flesta mordteatrar och andra föreställningar som Sebastian Edberg ligger bakom.

– Vi letar alltid spelplatser som andas historia till alla våra föreställningar och "Den sista Versen" passar verkligen in på herrgården i Lövstabruk, menar Sebastian Edberg.

Artikelbild

| Ulrika Borger Dåderman.

Under flera år har Stiftelsen Leufsta samarbetat med Sebastian Edberg kring flera olika föreställningar med mordteman på Lövstabruks Herrgård.

Under föreställningen kommer de fyra skådespelarna att bära tidstypiska kläder.

– Jag är helt tokig och lägger ner mycket kraft när det gäller att hitta autentiska scenkläder. De kläder som används under föreställningen har jag ropat in via nätauktioner runt om i hela världen, berättar Sebastian Edberg.

Hos Stiftelsen Leufsta är man nöjd att få visa upp den nyrenoverade matsalen.

– Det är sällan som vi visar upp den. Den är egentligen bara tillgänglig vid bröllop på herrgården. Därför känns det bra att vi kan visa upp den för en ny publik nu, säger Ulrika Borger Dåderman, verksamhetsansvarig på Stiftelsen Leufsta.

Efter att värdshuset i Lövstabruk stängde igen under 2018 finns inget matställe på orten.

– Efter stängningen av värdshuset tror många att all verksamhet ligger nere här. Så är det inte, den lever i allrahögsta grad. Det känns också kul att vi nu kan erbjuda mat till ett av våra evenemang, förklarar Ulrika Borger Dåderman.

Det kommer att bli en föreställning i mars sedan kommer Sebastian Edberg och hans ensemble tillbaka i höst.

– Om det blir samma mordteater eller någonting nytt återstår att se, säger Sebastian Edberg.