Konstnären Pavel Matveyevs nya verk "49 lador kring Tierp" är en installation bestående av fotografier av lador tagna runtom i kommunen. Vid vernissagen den 9 augusti i Tierps bibliotek kommer konstnären också att tilldelas Tierps kommuns kulturstipendium.

– För mig har ladornas simpla arkitektoniska former en omfattande närvaro i det lokala landskapet. Det kan ses som att de bär på en potentiell laddning av emotionell mening och kulturella referenser, säger Pavel Matveyev.

Projektet kring utställningen är inspirerat av en typologisk inställning till fotografi där bilderna är tagna i en serie som skapas på ett upprepande sätt. Installationen består också av ett kollage där fotografierna sammansmälts till en gemensam bild samt ljud- och videokonstverk.

Under vernissagen kommer Pavel även att tilldelas Tierps kommuns kulturstipendium 2016 för projektet The Interpretation of Ordinary Landscape. Projektet kommer att resultera i ett temporärt offentligt konstverk i Karlholmsbruk där konstnären bor och verkar.