Fåtöljen som ska öka konstintresset

Konstprojektet vid kulturhuset Möbeln i Tierp växer. Först var det ett antal mattor och nu har även en fåtölj kommit på plats.

20 september 2018 17:00

På torsdagsmorgonen var det dags för installation två då en stor grön fåtölj kom på plats nedanför nyhetsskärmen vid Möbelns vägg.

Fåtöljen har skapats av de båda Hållnäskonstnärerna Pavel Matveyev och Åsa Norling. Tanken med fåtöljen är att den ska locka människor att stanna till och sätta sig en stund och titta på de kortfilmer som ska rulla på nyhetsskärmen.

På skärmen kommer fem kortfilmer att visas de två närmaste veckorna. Enligt Tierps kommun som står bakom fåtöljinstallationen ska filmerna kunna associeras till ombyggnaden av kulturhuset Möbeln.

Pavel Matveyev och Åsa Norling låg även bakom den första installationen - de mattor som i somras målades på gång- och cykelbanan mellan Möbeln och järnvägsviadukten.

De målade mattorna och fåtöljen ingår i det kommunala projektet Möblera Tierp som handlar om att väcka intresse, delaktighet och nyfikenhet samt att stärka bilden av offentlig konst i Tierp.

Om- och nybyggnationerna av kulturhuset Möbeln inleddes 17 augusti i år och beräknas pågå i 18 månader. Det är Tierps kommunfastigheter som svarar för arbetet som beräknas kosta 45 miljoner kronor.

När alla byggarbeten är klara är tanken att det cirka 2 000 kvadratmeter stora kulturhuset ska innehålla bland annat bibliotek, kulturskola, utställningsrum, fritidsgård, mässhall och boulebana.

Förutom ombyggnationer kommer en ny glasinfattad entré att byggas och utomhusmiljön ska fräschas upp med torg och scen där man ska kunna visa utomhusbio, skateramp och lekplats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa