I fredags rapporterade UNT om att SD-politikern Johan Söderström uttryckt sig rasistiskt och nedsättande om bland annat muslimer på Facebook.

LÄS MER: "Ska kasta fläsk på muslimer"

Det var sajten "Inte rasist, men..." som i fredags publicerade Facebookinlägg från sverigedemokraten där han i inläggen skriver att "muslimer skriker på stan" och han ska därför "kasta fläsk på dem". Han har även skrivit ett inlägg där han undrar "vad får man om man korsar en neger och en miljöpartist?". Inläggen är från 2013.

UNT har sökt Johan Söderström för kommentarer. Han väljer att svara på sms:

"Jag är ångerfull för att jag gjorde en usel intervju med IRM ("Inte rasist, men..." reds anm) där de lyckas göra bort mig. Jag har aldrig blivit intervjuad förr så det blev verkligen inte bra. Jag drog några fräcka skämt för något år sedan som inte är åsikter. Jag ska prata med min lokalavdelning och hoppas de förstår."

Joakim Larsson, gruppledare för SD i Tierp, har tidiare uppgett att den lokala SD-ledningen ska träffa Johan Söderström i dagarna för att diskutera hans rasistiska inlägg på Facebook.

– Vi kommer att ha ett allvarligt samtal med Johan, om lämpligheten i det här och hur han ser på det. Efter det får vi se hur vi kommer att verka tillsammans med honom framöver, sade Joakim Larsson tidigare till UNT.

På frågan om Johan Söderström skulle kunna uteslutas på grund av detta, svarade Joakim Larsson:

– Det har onekligen förekommit i andra fall. Personer som uttryckt sig på ett oacceptabelt sätt har fått lämna sitt uppdrag och får inte längre företräda partiet. Exakt hur det blir i det här fallet vill jag inte uttala mig om innan jag har haft ett ordentlig samtal med Johan.

LÄS MER: "Han har skrivit en del dumheter"

LÄS MER: Många rasistavslöjanden om SD Tierp