– Vi spånade om olika projektidéer och kom fram till att utomhusbio vore mysigt och kravlöst. Det finns ofta i större städer men borde arrangeras här med, säger Michaela Edlund som är en av de tre arrangörerna. Samtliga bor i, eller kring, Tärnsjö.

Ursprungligen var planen att de endast skulle visa den romantiska komedin ”How to be single”, då det var vad budgeten räckte till. Men efter att fått in en del sponsorpengar så kunde du välja en film till och den Osars-belönade filmen ”Up” lades till.

– Vi valde en komedi då det passar alla, till skillnad från exempelvis en skräckfilm i kvällsmörkret, säger Michaela Edlund.

Eventet sker på fredag vid hembygdsgården i Tärnsjö. Enligt SMHI blir det strålande väder, så paraply bör inte behövas. Men Tärnsjö har även haft problem med stora mängder av den aggressiva stickmyggan tidigare år, så att ta med sig ett myggstift kan vara en god idé.

– Det har kommit en del mygg även år, men jag ringde de som bekämpar myggen och de sa att det inte är så mycket stickmygg i år, däremot en del skogsmygg. Så vi får helt enkelt hoppas att det inte blir så farligt, säger Michaela Edlund.

Evenemanget finansernas av projektet Ung i Nedre Dalälven och i sin ansökan till dem skrev de tre arrangörerna att målsättningen är att tvåhundra människor tar del av eventet.

– Ja, det är målsättningen. Det hade varit roligt att få lite fart på byn. Men då gäller det att folk kommer och visar att de vill ta del av det!