– Vi har inte råd att köpa eller att fortsätta arrendera, därför meddelar vi nu att vi inte längre är intresserade av att driva campen, säger Katarina Gustafsson.

Från Älvkarleby kommuns sida har man antingen velat sälja den populära fiskecampen till paret Gustafsson för sju miljoner kronor eller arrendera ut den för 672 000 kronor per år de tre närmaste åren.

– Anläggningen är inte värd sju miljoner kronor, säger Katarina Gustafsson som lade ett bud på 3,5 miljoner kronor för campingen förra året.

I dag betalar paret 810 000 kronor per år i arrende till kommunen för fiskecampen. Enligt det nya treåriga avtalet (träder i kraft 1 januari 2019) skulle årshyran bli längre, men i gengäld skulle Gustafssons ansvara för i stort sett allt underhåll.

– Med det underhållsbehov som finns skulle vi fått en högre arrendekostnad än vad vi har i dag, menar Katarina Gustafsson.

I framtiden ska paret Gustafsson jobba med byggverksamhet och kanske restaurangverksamhet.

– Vi har redan två större husjobb klara, säger Katarina Gustafsson.

Hos kommunen är planen nu att sälja fiskecampen till högstbjudande.

Med det utbud av havsöring, lax, gös och gädda som finns i vattnet vid campen är den populär bland fiskeintresserade i hela landet.

– Det finns en värdering på sju miljoner kronor. Vi får se om den håller eller om den är för hög, säger Bert-Ola Dahlgren, samhällsbyggnadschef i Älvkarleby kommun.

När det gäller de campinggäster som har fleråriga hyresavtal i dag så är framtiden nu osäker.

– Avtalen gäller till sista december i år. Sedan är det upp till den nya ägaren att ta ställning om de ska fortsätta att gälla, säger Bert-Ola Dahlgren.