Ägarbytet hos Elon på Industrigatan i Tierp, som officiellt skedde vid årsskiftet, har varit på gång sedan i höstas. Leif Pettersson, med 50 år i elbranschen och 18 år i egna firman, kontaktades då av Marcus Vikander.

– Jag tog en chans och ringde Leif, och det dröjde inte länge innan underskrifterna var tecknade, berättar Marcus Vikander och tillägger:

– Efter mina år i yrket känns egenföretagandet som ett naturligt steg. Dessutom är det ett jättefint företag som jag tar över, förklarar Marcus Vikander som 1996 anställdes hos Petterssons El av just Leif Pettersson som då drev firman tillsammans med sin bror.

Artikelbild

| Helena Löfström tillhör sedan fyra år personalstyrkan hos Elon på Industrigatan, där hon jobbar med administration och butiksförsäljning.

Fem år efter det, 2001, lämnade Leif Pettersson familjeföretaget och startade firman Leif I Petterssons El AB, som ledde till nuvarande Elon-butiken på Industri­gatan 2006. I takt med att arbetsstyrkan växt har försäljning av vitvaror och småel kombinerats med en växande andel elinstallationsuppdrag med bland annat kommunala Tierpsbyggen som stor fast kund.

– Under mina år i branschen har jag faktiskt fått vara med och bygga upp en del av det moderna Tierp, med kommunhuset, bostadsområdet på Kyrkogatan och Borgenkyrkan som exempel, berättar Leif Pettersson.

Han förklarar varför han väljer att lämna över till nya krafter.

– Förutom att jag är 65 år, känner jag Marcus väl sedan tidigare och vet att han har fokus på ansvarstagande. Man vill ju att firman ska leva vidare och utvecklas och det tror jag den kommer att göra under Marcus ledning, säger Leif Pettersson som inte kommer att lämna företaget helt.

– Jag kommer att fortsätta jobba på halvtid, dessutom blir jag kvar som ägare av fastigheten. Däremot får jag kanske lite mer tid över till snickring på sommarhuset och orientering, tillägger han.

Marcus Vikander, som har ett idrottsförflutet i Tierp Volley, ser en hel del paralleller mellan företagande och idrott, exempelvis när det gäller lagtänk och sättet att tackla utmaningar.

– I min roll vill jag vara en välfungerande lagkapten, men också tränare och påhejare. Spelidén för företaget handlar om att forma ett lag, att hålla vad vi lovar, och att möta våra kunder på ett bra sätt. Utmaningen är att möta konkurrensen från storstads- och näthandeln, säger han.

Samtidigt med ägarbytet ökas antalet anställda med tre personer, till sammanlagt elva anställda, fördelat på administrations- och butikspersonal samt installatörer.