Brand i övertänt hus ska ha spridit sig

På torsdagsmorgonen började ett hus i Gaddebo i Enköpings kommun, precis på gränsen till Västmanlands län, att brinna.

Polisen utreder i nuläget händelsen som mordbrand.

Polisen utreder i nuläget händelsen som mordbrand.

Foto: Anders Jagemo

Enköpings kommun2019-11-14 06:27

Vid 06:45 hade räddningstjänsten kommit fram till platsen. Enligt Jonas Fröjmark, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral, skulle huset inte gå att rädda.

– Vi bedömer att det är fullt övertänt och kommer att bevaka det medan det brinner ner. Det kommer inte att gå att rädda något, sade Jonas Fröjmark och fortsatte:

Det övertända huset ska enligt räddningstjänsten ha två våningar och vara cirka 80 kvadratmeter stort. Räddningstjänsten uppgav tidigt att det inte fanns någon risk för att branden skulle sprida sig till andra byggnader på tomten. 

Vid 07:20 meddelade emellertid polisen att ännu en byggnad ska ha fattat eld. Dessutom ska ett vindskydd och ett antal bilar ha fått brandskador.

– Eftersom vi i nuläget inte ser någon naturlig brandorsak kommer det i ett första skede att utredas som mordbrand, sade Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, vid 07:20.

Enligt Daniel Wikdahl är ingen person skriven på den adress huset ligger på.

– Som vi har förstått det hyrs huset ut ibland, men vi vet inte om det är fallet just nu.

Vid 08:14 uppgav polisen på sin hemsida att de två husen hade brunnit ner helt. En teknisk undersökning kommer att genomföras, men det är ännu oklart när den kommer att ske.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!