Prisregn vid Östhammars tillväxtgala

Mingel, mat, dryck, underhållning och prisregn ingick när Östhammars tillväxtgala gick av stapeln i ÖSK-hallen på fredagskvällen.

18 maj 2018 22:30

Ishallen var nästan oigenkännlig i sin tillfälliga galaskepnad. Konferencier var medieprofilen tillika Östhammarssonen Jakob Vastamäki som satte en humoristisk och självironisk ton direkt genom att visa ett filmklipp på sig själv, från ett maratonlopp i Tyskland där han ömsom grät och ömsom släpade sig fram. Han tackade föreningslivet i Östhammars kommun för sin goda kondition och berättade även att han inlett sin företagarbana i Östhammar genom att skicka en faktura till Östhammars Nyheter.

– En månad senare fick de lägga ned tidningen, skämtade Jakob Vastamäki.

Ungefär 300 personer deltog på galan, både företrädare för olika föreningar och företag fanns på plats liksom representanter för Östhammars kommun. Någon beskrev det som en stor personalfest som aldrig en enskild firma skulle klara av att ordna.

UNT hann växla några ord med Jörgen Lönnies från SKB Näringslivsutveckling. Han har varit med under årens lopp vid utdelandet av priset till årets företagare och sett galan växa sig allt större.

– Det är jättekul att det lokala företagandet kan lyftas fram på det här sättet. Deras jobb och slit i vardagen syns inte, men här kan deras arbete hedras på ett fantastiskt sätt.

Priser delades ut allteftersom under kvällen. Ann Bergström från Sjökrogen fick ta emot pris från Företag i samverkan i kategorin "Årets service".

– Hjärtat dunkar i 180. Jag är grymt glad och vill bara gråta, sa Ann Bergström som tackade alla medarbetare på Sjökrogen.

– Vi mår bra och hjälper varandra, det är ett vinnande koncept.

Göran Nilsson och Rolf Johansson fick ta emot ungdomsledarstipendiet av Östhammars kommun för sitt arbete som innebandyledare för personer med funktionsvariationer.

– De här ungdomarna ger järnet vid varje träning kan jag säga, till skillnad från Vastamäkis ganska dåliga löpning, sa Göran Nilsson som en skämtsam gliring till konferencieren.

Föreningen Orangeriträdgården i Österbybruk fick ta emot Östhammars kommuns kulturpris för sitt arbete.

– Det känns otroligt härligt att vi får ta emot ett pris för vårt arbete. Jag vill tacka alla volontärer som hjälper oss, och medlemmar och sponsorer och alla på herrgårdsområdet, sa Ingegerd Bromark.

UNT lämnade tillställningen efter huvudrätten för pressläggning. Men minglet, prisutdelningen och festligheterna fortsatte till långt inpå nattkröken i ÖSK-hallen.

Gustis årets företagare

Utöver de priser som nämnts ovan blev Stefan Gustavsson utsedd till Årets företagare med Gustis AB. Årets turistföretagare blev Marie Gustavsson vid Simbadets camping & bad i Österbybruk. Årets nykomling blev Ingela Boström och Anna Kramer vid Salong "Ta hand om dig" i Gimo. Mattias Carlsson i Östhammars motorklubb mottog idrottsstipendiet och bygdegårdsföreningen Källör utsågs till Årets förening. Klimatvrålarna fick årets hållbarhetspris.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Josef Nylén

Ämnen du kan följa