Svenska turistföreningen (STF) har ett 60-tal lokalavdelningar runt om i landet och en av dessa är STF Norra Roslagen, som först och främst vänder sig till medlemmar i Östhammars kommun.

– Jag har själv varit medlem i STF sedan gymnasietiden, när jag och en kompis köpte varsitt luffarkort inför en vandring i de svenska fjällen, säger Karin Karlsson.

Att det fanns en lokalavdelning här i kommunen hade dock gått henne förbi, ända tills hon för ett par år sedan läste i medlemstidningen Turist hur man kunde engagera sig i föreningen.

– Mina föreningsengagemang i barnens idrotter hade ebbat ut och jag kände att jag hade mer tid att odla mina egna intressen. Friluftsliv har alltid varit viktigt för mig, så steget att ta kontakt med STF var inte långt, säger Karin Karlsson.

Hon erbjöd sig att hjälpa till med aktiviteter av olika slag, men fick till svar att det var styrelsen som ordnade dessa och att det därför var bäst att hon kom med i den på en gång.

Så blev det och i samband med föreningens årsmöte i februari övertog hon också ordförandeklubban från Ingrid Nylund Olsson.

– Ingrid sitter kvar i styrelsen och så har jag fått uppfattningen att det ofta är. Medlemmar i styrelsen blir långvariga, för vi har roligt tillsammans och en familjär stämning, säger Karin Karlsson och fortsätter:

– Faktum är att vi i år till och med har utökat styrelsen med tre nya ledamöter och det är det nog inte många föreningar som kan stoltsera med!