På bilder från området ses fallna träd, översvämmade gator och mängder med strandade pendlare som inte lyckas ta sig till sina arbeten.

En kvinna har omkommit. Hon hittades livlös på en gata i Tokyo. En övervakningskamera visade att hon hade slungats in i en vägg av de kraftiga vindarna.

Omkring 5 000 personer i Chiba- och Kanagawaprefekturerna har beordrats att evakuera, medan ytterligare 390 000 personer omfattas av varningar. Fler än 900 000 hushåll var vid ett tillfälle strömlösa, inklusive hela staden Kamogawa.

Artikelbild

| En man försöker att skydda sig mot regn och kraftiga vindar.

Jag har aldrig varit med om en sådan här situation tidigare, att hela staden har varit utan ström, säger en tjänsteman till NHK.

"Var på er vakt mot vindar och höga vågor och var vaksam om jordskred och översvämningar", uppmanar landets vädermyndighet.

Ovädret ställer till med stora problem i trafiken. 130 flyg har ställts in och många tåglinjer har varit stängda i timmar.

Fyra, fem tropiska cykloner når Japan varje år, men det är ovanligt att de är så nära Tokyo. Faxai beskrivs som den starkaste cyklonen på flera år i Tokyoområdet.