Exakt vad som hänt är dock fortfarande oklart. Offret, en 35-årig göteborgare, försvann i början av december och polisen misstänker att han blivit mördad. Hans kropp har dock ännu inte hittats. Polisen är tystlåten om vad de tror har hänt den försvunne 35-åringen.

21-åringen var sedan tidigare häktad i sin frånvaro. Uddevalla tingsrätt beslutade nu att häkta mannen på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden. Därutöver sitter två andra män, en 19-åring och en 42-åring, häktade misstänkta för misshandel respektive skyddande av brottsling i samma fall.

En fjärde man greps på tisdagen och en femte på onsdagen i Danmark, uppger chefsåklagare Mats Sällström för Bohusläningen.

Det stämmer, det är två stycken till som är misstänkta. Det hör ihop med de tre brotten som de andra är häktade för, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott i Fyrbodal till GP.

Han vill inte gå in på brottsrubriceringen mer än att det rör sig om lite olika brott.

Vi kan inte utesluta att gripandet av andra personer kommer att ske. I övrigt kan jag inte kommentera utredningen just nu, sade chefsåklagare Mats Sällström vid internationella åklagarkammaren tidigare till TT.