På bilden gör sömmerskorna Gun Olofsson, Maj Eriksson, Berit Persson, Annika Groth och Birgitta Ståhl tummen upp för ett besked som kan rädda deras jobb på Hettemarks i Enköping.

I början av februari 1982 berättade EP att det fanns nytt hopp för det till nedläggning dömda klädföretaget i Enköping. För första gången på månader kunde de anställda känna tillförsikt inför framtiden, rapporterade reportern Göran Lundberg.

Ett löntagarägt Hettemarks skulle ta över. Beklädnadsfackets lokale ordförande Bernt Windmar berättade om förutsättningarna inför framtiden.

– Det är nu det verkliga arbetet börjar. Vi ska ta fram så realistiska förslag som möjligt men så här tidigt är det omöjligt att svara på hur många jobb företaget kan erbjuda från början, eller hur stor vår egen privata insats blir, sa Bernt Windmar.

Bland Hettemarks 177 anställda fanns känslor av lättnad.

– Visst blev vi förvånade, men skönt är det, sa Maj Eriksson som var en av dessa 177.

Arbetskamraten Berit Persson kände hopp inför framtiden:

– Än så länge kan vi ju bara hoppas att Hettemarks kan komma igång som ett löntagarägt företag, men nu har det i alla fall blivit roligare att jobba igen. Man har något att se fram emot.

Verksamheten återuppstod mycket riktigt som ett löntagarägt tekoföretag i Enköping under namnet Joar Fashion.

Hoppet är det sista som lämnar människan, men till slut tog sagan Hettemarks i varje fall definitivt slut (även om märket än idag lever kvar på plagg som inte tillverkats i Enköping). Den sista februari 1985 lades Joar Fashion ner. I slutet hade Hettemarks/Joar Fashion 70 anställda.