15 juni hade Skogsvallen årets första fest. Då var temat Metal Allstars med artister som Kicken Lundqvist, tidigare trummis i bandet The Poodles. Denna lördag, 29 juni, är det dags för nästa fest med DJ Safari på dansbanan och Björn Rosenström med Det jävla bandet på stora scenen. De var på Skogsvallen även för två år sedan. Då hade folkparken 1200–1300 besökare.

– Jo, han ville så gärna komma tillbaka. Hoppas vädret står oss bi och att alla som visat intresse på sociala medier kommer, säger Hans Forsberg som är parkchef på Skogsvallen.

Han tycker att det är svårt att gissa vilka artister som kommer att dra publik. Förra sommaren hade Skogsvallen flera dansbandskvällar, men de blev inte tillräckligt populära och i år blir det bara en sådan. Det är därmed färre fester i år än förra året.

Artikelbild

| Humorgruppen Småstadsliv från Alfta kommer till Skogsvallen i augusti. En av de kända karaktärerna är Agneta.

– De största artisterna är dyra. Allt vårt överskott går till ungdomsidrottsverksamheten. Skulle vi göra en förlust drabbas de. Vi måste ta in artister som drar mycket folk utan att kosta så väldigt mycket, säger Hans Forsberg.

10 augusti kommer nästa uppträdande till Östervåla: humorgruppen Småstadsliv från Alfta. Med sig har de rockabillybandet John Lindberg trio och på dansbanan blir det jive och disco med Deejay Mike.

Nästa år jubilerar både Hans Forsberg och folkparken, då han fyller 70 och parken 85. Nu letar han yngre förmågor som kan ta över framöver.

– Det behövs någon som vet vilka artister som är intressanta för ungdomarna i dag. Det är ju de som kommer hit i framtiden, säger han.