Ficklampsvisningarna sker flera gånger om dagen och det är Wrangelvåningen som förevisas.

Andra saker som slottet lockar sportlovslediga barn med är en frågesport där det gäller att hitta alla 1600-talsdjur som bor i Wrangelvåningen och den 25 och 26 februari kommer en äkta trollkarl till barockslottet.

I Skoklosters slotts skaparverkstad kan stora och små passa på att prova historiska kläder. Hur snygg ser man ut i knäbyxor eller i krinolin?

På biblioteket i Bålsta blir det bokmärkestillverkning på tisdagen. Dessutom står pysselbord framme hela veckan på biblioteket.

På torsdagen blir det barnhack på bibblan. Det krävs föranmälan och man ska ta med sig egen bärbar dator. Inga förkunskaper krävs och deltagarna som ska vara omkring 7 till 13 år gamla får lära sig att programmera i scratch.

Den 24 februari är det sverigefinnarnas dag och till klockan 12 kan man komma till biblioteket och lyssna på barn från förskolan Gröna Dalen som sjunger på finska. Mumintrollet ska också vara med på ett hörn. När man ändå är på plats kan man passa på att botanisera i finsk litteratur på svenska.