I helgen publicerade Stefan Reinerdahl, ledamot i Håbomoderaterna ett bildinlägg i en Facebookgrupp. På bilden syns en mörkhyad kvinna bärandes på en väska eller liknande. Han skriver: "Mer folk (tjuvar?) till bytesboden..".

Några personer kommenterade och påpekade det olämpliga i inlägget och att det var rasistiskt.

På grund av påpekandet kastades efter en liten stund en av personerna ut ur gruppen.

Tidningen har sökt Stefan Reinerdahl som inte vill kommentera inlägget via telefon men som svarar i ett textmeddelande:

"Jag är djupt ångerfull för det inlägg jag skrev i sociala medier i helgen. Det var inte min mening att såra någon. Jag inser nu att det kan tolkas som jag gjorde påståenden om enskilda människor. Det var olämpligt." skriver Stefan Reinerdahl.

Jan Sundling (M), ordföranden i Håbomoderaterna, tar avstånd från Stefan Reinerdahls Facebookinlägg.

– Jag har pratat med Stefan och påtalat att inlägget inte är okej. Han är ångerfull och ledsen över det som har hänt. Enligt honom var inte tanken att det skulle se ut som det gjorde. Han har insett att det inte ser bra ut. Jag har förklarat för honom att ett sådan inlägg står överhuvudtaget inte moderaterna för, utan det får stå för honom, säger han.

Vad innebär det för framtiden?

– Det är så klart att mitt förtroende för Stefan är lite skadat. Det tyder på ett på ett bristande omdöme från början men alla människor kan göra fel och jag vill ge honom chansen att återbygga sitt förtroende, för mig, partiet och våra väljare och människor i allmänhet som tagit illa vid sig, säger Jan Sundling (M).