Sträckan Sundbyberg-Jakobsberg stängs av från klockan 22.40 onsdagen den 9 maj till och med 04.30 måndagen den 14 maj. Arbetet med spåren mellan Spånga och Barkarby intensifieras då och för att kunna arbeta vid och på järnvägen stänger Trafikverket av sträckan helt för tågtrafik.

– Vi jobbar dygnet runt under den här perioden. Genom avstängningen kan vi garantera säkerheten för både dem som bygger och för resenärerna, säger Eva Nordbeg, projektchef för Mälarbanan på Trafikverket.

Under avstängningen ersätts fjärrtågen med buss mellan Bålsta och Stockholm Central/Sundbyberg. Restiden kommer då att förlängas. Pendeltågen ersätts med buss/tunnelbana mellan Jakobsberg och Sundbyberg. Information om ersättningstrafik finns på sl.se och sj.se.

Järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll är en del i Mälarbaneprojektet där järnvägen byggs ut från två till fyra spår. Genom utbyggnaden får pendeltågen egna spår och fjärrtågen kan passera dem, vilket inte gått tidigare. Tågen kan därmed gå punktligare och oftare för exempelvis resenärer från Enköping och Bålsta till Stockholm.