I ett gult Attefallshus på tomten i Bålsta driver Ingrid Rylow sitt företag Fixar-ia. Längs väggarna hänger det rader med bysthållare i olika storlekar och på golvet i ena hörnet står en brits där kunder kan lägga sig och få en intimvaxning. För Ingrid är det mer än ett företag - det är ett kall och en möjlighet att få hjälpa. Hit kan både kvinnor och män komma för att få expertråd och prova ut en bysthållare i lugn och ro eller få hjälp att ta bort hår som växer på "fel" ställe på kroppen.

Här får kunderna i sin jakt på den perfekta BH:n en personlig service och en miljö som är långt ifrån stress och uppmärksamhet som de stora klädkedjorna erbjuder. Många kommer till Ingrid som en sista utväg när bysten endast bjuder på dåligt självförtroende eller ont i axlar, nacke och rygg.

– Att köpa BH är en hel vetenskap, många går med en dålig BH för att de tror att den passar. Det är skrämmande att se vilka bysthållare kvinnor har. Många tänker "men den syns ju ändå inte", de kan inte ha mer fel. En bra BH är inte bara bekväm och avlastar på rätt sätt, den lyfter även kläderna så att de sitter bra. Kvinnor borde tänka som hantverkare, de vill inte jobba med dåliga verktyg, de vill ha det bästa för att göra ett så bra jobb som möjligt. Så borde kvinnor också tänka, säger Ingrid.

Artikelbild

| En för alla. Längs väggarna hänger det rader med bysthållare i olika storlekar och på golvet i ena hörnet står en brits där kunder kan lägga sig och få en intimvaxning.

Till Fixar-ia kommer inte bara kvinnor för att prova ut en bysthållare som passar, även män är flitiga kunder.

– När män åldras eller äter vissa mediciner så växer deras bröst och kan börja hänga och slänga. Det kan vara jobbigt på gymmet när de till exempel springer på löpbandet och brösten hoppar under tröjan. Då kan det vara på sin plats med en BH som trycker in brösten och håller dem på plats. Det kan kännas lite bekvämare att komma till mej och prova än att stå på Lindex, säger Ingrid.

Hos Ingrid kan man även få hjälp med att ta bort hår från till exempel ben, rygg eller ansikte med hjälp av varmt vax. Den som vill kan också få en så kallad Brasiliansk vaxning som innebär att man tar bort allt hår från det intima området på kroppen. Rubbet tas bort vilket inkluderar det hår som finns mellan skinkorna.

Det är inte många kvinnor som erbjuder intimvaxning till män, enligt Ingrid händer det att män kan få för sig att något mer ska ingå. Hon är en av få kvinnor som än så länge inte känner något behov av att exkludera män.

Artikelbild

| Unisex. Till Fixar-ia kommer inte bara kvinnor för att prova ut en bysthållare som passar, även män är flitiga kunder.

– Det har aldrig hänt mig något, men jag har hört att många kvinnor inte vill ha män som kunder. Oftast kan jag höra när de ringer och ska boka tid om det är en man som inte är seriös. Då ber jag dem att betala i förskott, är det då någon som inte har goda avsikter så kommer han inte. Jag tror kanske att jag har mer skinn på näsan och en styrka att sätta ner foten än många andra kvinnor. Jag växte upp med äldre bröder och lärde mig tidigt att stå upp för mig själv, säger Ingrid.