De tre 13-våningshusen i kvarteret Sadelmakaren byggdes som hyresrätter men efter beslut mellan EHB och kommunfullmäktige omvandlades två av husen till bostadsrätter.

Här ska nu 88 lägenheter säljas och visningarna av dem har pågått sedan i mars månad.

Mäklaren Kith Hillman vid Mäklarringen, som har uppdraget att sälja lägenheterna, är hoppfull trots att det handlar om ett stort antal lägenheter.

Artikelbild

| ”Vi har säkert visat lägenheterna för ett 80-tal personer och flera är bokade” säger mäklaren Kith Hillman och visar upp en femrummare på tolfte våningen med fantastisk utsikt.

– Vi har haft visningar varannan vecka och säkert visat lägenheterna för 80 personer, många föredrar en privat visning, säger hon och visar upp den femrummare som finns högst upp i ett av husen.

Utsikten är vidunderlig, söderut breder åker och skog ut sig bakom värmeverket, österut sticker vattentornet upp i försommargrönskan.

Vi tar hissen ned några våningar och i den möblerade visningslägenheten bor man med utsikt rakt mot Enköpingsåsen där Vårfrukyrkan tronar.

Husen i Sadelmakaren har fått en del negativ publicitet, bland annat har sagts att läget är dåligt och husen var även nominerade till tävlingen om Sveriges fulaste nybygge, Kasper Kalkon-priset, där husen dock fick få röster. Negativ publicitet verkar dock inte påverka kunderna som tittat på lägenheterna.

Artikelbild

| Söderut ser man nästan till Västerås.

– Snarare tvärtom. Kunderna har blivit positivt överraskade och ingen har gått härifrån missnöjd. Man upplever att lägenheterna har hög standard och är bra planerade, säger Kith Hillman.

Ett tiotal av de 88 lägenheterna är bokade. Även om det är många kvar att sälja tror Kith Hillman att det kommer att gå bra, men det kommer att ta lite längre tid.

Artikelbild

| På översta våningen i huset finns den största lägenheten.

– Vi har sålt en del nyproduktion tidigare. Fördelen här är att lägenheterna är färdiga, kunderna kan se exakt vad de får. Vid andra nyproduktioner säljer man på ritning.

Till sommaren är det dags för nästa säljstart, då släpps bostadsrätterna i Fanna backe, med drygt 30 lägenheter.

Artikelbild

| Två av de tre husen vid Sadelmakaren har omvandlats till bostadsrätter. 88 lägenheter ska säljas här.

– Det är en byggboom men vi har inte sett att det är för många lägenheter ute. Det finns fortfarande en efterfrågan men det tar lite längre tid att sälja när kunderna har mer att välja på, säger Kith Hillman.

Prismässigt menar hon att lägenheterna i Sadelmakaren ligger lägre än många andra nyproduktioner. En tvårummare kostar mellan 1,5 och 2,3 miljoner, beroende på läge i fastigheten, och månadsavgiften för de lägenheterna ligger på mellan 2 900 och 3 800 kronor.

Artikelbild

| Mellan husen finns gårdar en våning upp, med grill- och lekplats.

– Priserna börjar jämna ut sig, andra bostadsrätter blir dyrare och gapet mellan äldre bostäder och nyproduktion är inte längre så stort.