Det finns många aktiviteter att välja på under höstlovet för skolbarnen i Enköping i år.

– Det är tack vare pengarna från socialstyrelsen som arrangemangen på höstlovet kan bli större i år, säger Klara Eriksson, föreningslivsutvecklare på Upplevelseförvaltningen.

Tidigare har pengarna varit riktade mot aktiviteter under sommarlovet men nu går de även till höstlovsaktiviteter. Tanken är att alla barns ka ha rätt till ett bra lov.

I simhallen i Idrottshuset är det gratis inträde för barn under 15 år, max 150 barn per dag måndag till fredag i vecka 44.

Kommunen har även köpt in en stor hinderbana till bassängen som kommer att finnas där under lovet.

– Vi har hyrt en hinderbana tidigare lov och det har varit jätteuppskattat. Nu kunde vi köpa in en egen tack vare pengarna från socialstyrelsen, säger Klara Eriksson.

Hinderbanan kommer även att finnas i bassängen under jullovet och eftersom kommunen nu har en egen bana kommer den att kunna användas även vid andra lov.

Vid skatehallen på Sandgatan ordnas det gratis skateboard- och sparkcykelskola i fem dagar. Onsdag och torsdag finns två skateboardcoacher på plats och fredag och lördag finns en sparkcykelåkare där.

Nytt för i år är även att det ordnas Öppet höstlov i Idrottshuset i samarbete med Sweden Sport Academy. Barn mellan 10 och 15 år kan då prova på olika sporter; fotboll, innebandy, dans, parkour, bordtennis, handboll, basket, cirkelträning och Crazy games från onsdag till fredag.