Butiken, med en yta på drygt 3 000 kvadratmeter, ska ligga på Malmagatan på Myranområdet.

I höstas, när planerna för Dollarstores etablering i Enköping blev kända, sa försäljningschefen Fredrik Holmström att kedjan, som öppnade sin första butik i Sverige för snart 20 år sedan, att man tittat på Enköping under flera år.

Efter etableringen i Örnsköldsvik 1999 har företaget växt kraftigt och har idag över 60 butiker. I första butiken fanns husgeråd, städartiklar och underkläder, men sedan dess har sortimentet utökats med fler varor. Företaget räknade förra året med en omsättningsökning från 1,4 till 1,8 miljarder.

– Strategin har varit att växa utifrån och in. Först etablera oss på mindre orter för att närma oss storstäderna, sa Jennie Ahlberg, etableringsansvarig på Dollarstore, i en intervju i Fastighetsvärlden i samband med att det stod klart att man vill öppna även i Enköping.

Planerad inflyttning sattes till november 2018.

Nu har det gått ytterligare några månader.

Går allt enligt planerna med Dollarstores etablering på Malmagatan i Rombergaområdet?

– Vi kommer inte att äga fastigheten, men vad jag har hört ska det inte vara några problem, så just nu fortlöper allt enligt plan, säger Jennie Ahlberg till EP på måndagen.

Senare den här veckan kommer miljö- och byggnadsnämnden att beröra trafiksituationen på industri- och handelsstråket Malmagatan som löper parallellt med motorvägen in mot Enköpings handelstorg bakom Ica Maxi.

Bygglovschefen Christina Gorcheva föreslår att politikerna säger ja till bygglov för en ny industrilokal/handelslokal på Malmagatan, med silverfärgad fasad och entré i blå plåt.

Däremot påpekar park- och gatuavdelningen i sitt yttrande att trafiksituationen i området har en del övrigt att önska, oavsett om angörandet med lastbilar sker den längre vägen från Malmagatan från öster, som det står i bygglovsansökan, eller kör den kortare sträckan från Malmagatan från Salavägen.

Miljö- och byggnadsnämnden avgör.