Den första Enköpingsfestivalen hölls vid Idrottshuset under tre dagar i juli i år. Det blev ingen jättepubliksuccé. Men med ungefär 7 000 besökare sammanlagt och bra respons från dessa vågar och vill arrangörerna Kimmo Asikainen, Sara Karlsson Olsson och Henrik Lindblom satsa på en fortsättning.

Förhoppningen är att besöksantalet ska bli fler när festivalen gör sitt andra år och har blivit mer inarbetad. Kimmo Asikainen har noterat en viss tröghet hos Enköpingsborna när det gäller viljan att köpa förköpsbiljetter jämfört med på andra håll där sådana här mindre festivaler arrangeras.

– Enköping är lite speciellt. Det verkar inte ens spela någon roll vilka artister man har, säger han.

Artikelbild

| Arrangör. Kimmo Asikainen.

– Men vi har fått jättemycket beröm för arrangemanget och för artisterna. Jag tror aldrig att vi har haft så här bra artister i Enköping. Vi försöker spinna vidare på det, fortsätter han.

– Jag tror att vi har lyckats med det mesta. Nu vill vi bara utveckla det till nästa år.

Arrangörerna vill hålla till på samma plats, vid Idrottshuset, och i stort sett behålla årets koncept, förutom att man troligen kommer att göra efterfesten på ett annorlunda sätt alternativt skippa den helt.

Kimmo Asikainen räknar med att man kommer att börja sälja förköpsbiljetter till ett lägre pris för att sedan höja biljettpriset närmare inpå arrangemanget. Vilka artister som kommer nästa år är inte klart. I år spelade bland andra Magnus Uggla.

– Vi har drömmar, om vi får in en av de här tio drömmarna blir vi jättenöjda och det är jag övertygad om att vi klarar av, säger han.