Efterlängtad invigning av nya Ljunggården

Med snittar, bubbel och film invigdes Ljunggården på tisdagen efter ett års renovering.

9 april 2019 18:00

– Ni ska ha ett stort tack för att ni har stått ut under renoveringen, det har varit ett utmanande arbete, sade EHB:s VD Carina Weir och bjöd på snittar, bubbel, kaffe och kaka i den stora ljusgården i den nyrenoverade lokalen.

Många var inbjudna, boende i fastigheten och de som nyttjar lokalerna, och många kom. Det fick ställas fram fler stolar och bricka efter bricka med snittar bars ut från det nya köket som bara använt i drygt en vecka.

– Köket är mycket större och tanken är att vi ska kunna baka mer själva, säger Lena Gustafsson som jobbar i kafeterian som drivs av PRO.

Hon berättar att besökarna är väldigt glada över att kafeterian har öppnats igen.

– De älskar det här och de har längtat så, säger Lena.

EHB:s fastighetschef Lena Pettersson går runt med en bricka med snittar och bjuder besökarna. Vid ett av borden sitter Arne Speiner och Annika Speiner tillsammans med Inger Rosén-Chintoh.

Arne och Inger flyttade in i en lägenhet på Ljunggården i höstas, mitt under ombyggnadsstöket.

– Det har gått bra. Vi hade byggnadsställningar med mycket spring precis utanför fönstret så vi fick dra för gardinerna. Vi fick ingen utsikt och det blev lite mörkt men det spelar inte så stor roll på vintern, och nu går vi mot vår, säger Annika.

I den stora A-salen visades ett bildspel med bilder från renoveringen och efter det en film som lånats in från polisen om åldringsbrott.

Stora delar av lokalerna i Ljunggården hyrs av kommunen och vård- och omsorgsförvaltningen.

– Nu ska vi bara bona golvet vid Träffpunkten innan vi flyttar tillbaka, det ser jättefint ut, säger Barbara Lundgren, administrativ chef vid vård- och omsorgsförvaltningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund