"Det blir fyra svåra år"

Sverigedemokraternas förstanamn Anders Lindén i Enköping är inte nöjd med valet av statsminister. "Det blir fyra svåra år, kanske, om regeringen håller", säger han.

18 januari 2019 12:15

– På kommunal nivå blir det fler migranter till kommunen, något som innebär stora kostnader. Vi skulle behöva få stopp på migrationsinflödet för att ta hand om dem som redan har kommit, säger Anders Lindén.

– Jag ser inga direkta fördelar, förutom att fler kan gå över till oss.

Han räknar med att såväl hans eget parti som Kristdemokraterna, Moderaterna och Vänsterpartiet (alla partier som står utanför regering och träffad överenskommelse) kommer att tjäna i röster på bildandet av den nya regeringen.

Händelsutvecklingen från riksdagsval till statsministerval (som tagit fyra månader) samt den överenskommelse som har träffats mellan S, MP, L och C har naggat på förtroendet för flera partier, tror han.

– Det är självklart att det påverkar att politiska partier inte följer sina politiska ideologier riktigt. Jag håller med många andra om att ett nyval vore bättre för demokratin. Men nu kommer det nog att dröja åtminstone två år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo