Brädspel tog hem segern

Mitt i den digitala tidsåldern sopade ett gammalt hederligt brädspel banan med konkurrenterna på årets UF-mässa i Uppsala. Tre entreprenörer från Bålsta vann klassen Årets UF-företag.

7 mars 2019 08:15

Den ideella utbildningsorganisation Ung Företagsamhet, UF, i Uppsala län korade under onsdagskvällen segrarna i en rad klasser vid UF-mässan i IFU Arena i Uppsala.

Mässans syfte är att uppmuntra företagsamhet bland länets unga förmågor och de drygt 200 deltagarna tävlade om att bli allt från Årets säljare till Årets hantverkare.

Vinnarna utsågs av en jurygrupp bestående av personer från det lokala näringslivet.

Allra sist på kvällen var det dags för den mest prestigefyllda tävlingsklassen Årets UF-företag. Under publikens jubel kunde slutligen tre tjejer från Bålsta äntra scenen och ta emot en prischeck på 3 000 kronor.

De tre lyckliga vinnarna var Ebba Lindgren, Molly Vasberg och Alva Robén som tillsammans bildat det egna företaget Spelskaparna. Trion går ekonomprogrammet på Fridegårdsgymnasiet i Bålsta och vann med ett brädspel kallat Bålstaspelet.

– Det är ett lokalt brädspel där de som spelar köper företag i Bålsta. Dessutom ska man svara på frågor om Bålsta, till exempel säga namn på tre filmer som gjorts av regissören Lasse Åberg som kommer från Bålsta, berättade Alva Robén.

Spelskaparna planerar att göra motsvarande spel anpassade efter en rad städer. Tanken är att det lokala intresserar och de tre entreprenörerna har på ett par månader sålt inte mindre än 300 exemplar av Bålstaspelet.

– Idén fick vi när vi spelade Monopol och kom på att det är ganska tråkigt, så vi beslöt att göra ett eget, bättre spel, sa Molly Vasberg.

Spelskaparna kommer att representera Uppsala län vid SM i ung företagsamhet i Älvsjö i maj.

018–478 16 12

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Staffan Wolters