Bakluckeloppis med något för alla

Under hela sommaren fäller försäljare upp sina bakluckor bakom kommunhuset minst en gång i veckan. Allt möjligt går att hitta för den inbitna loppisfyndaren - från verktyg och torkad svamp, till barnkläder och julpynt (!).

19 juli 2019 18:00

På parkeringen bakom Enköpings kommunhus har de flesta försäljarna hunnit plocka ur sina bilar och fått upp allt som ska säljas på borden. Under hela sommaren pågår bakluckeloppisen varje onsdag och varannan lördag. Vem som helst kan handla och agera handlare, och en baklucka är egentligen inget krav.

– Det har kommit folk med pirror och en gång tog ett par damer bussen från Uppsala med sina dramaten. Alla får vara med, säger arrangören Nilla Andersson.

Och det är gott om saker uppdukade framför ett femtontal uppfällda bakluckor. På ett bord står en - tömd - dekorerad vinflaska, ett annat en hel servis utsmyckade med blommor och fjärilar. En del flanörer strosar fram och tillbaks flera rundor.

– Jag letar efter verktyg och brukar gå ner och kolla lite när det är loppis, säger Ola Södergran.

En annan som fyndat är Anneli Rehnberg som åkt till stan för att hälsa på sin mamma.

– Jag hitta lite kläder. En klänning för en tia och en jacka för tjugo som ska gå till barnbarnen, säger hon och visar upp en fylld kasse.

Specialtema för en kommande loppis är "jul i juli", då ska det säljas dekorationer, julfika och annat som hör vinterns höjdpunkt till. Men en försäljare har tjuvstartat med pynt och tomte.

– Nästa vecka jobbar jag, så jag säljer av lite grejer nu. Kan jag glädja någon med mina gamla saker så är väl det bra, säger Annika Sivertsson och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Dahlbäck

Ämnen du kan följa