– Vår devis är att vara tant är att göra vad fan man vill. Man ska hylla tanten, säger Eva-Lena Hesselbrand, en av initiativtagarna till Tantverket.

Verksamheten har funnits i ungefär ungefär ett års tid och håller till på stationshuset. De har öppet på torsdagkvällar och lördagseftermiddagar.

– Vem som helst får ta med sig handarbeten på våra träffar, vi försöker fånga upp vad folk efterfrågar, säger Eva Wrede som är engagerad i föreningen.

Idag är de åtta tanter, som de själva beskriver sig, som träffas två gånger i veckan där de utför bland annat bandvävning, tovning och sömnad.

– Det här är en knutpunkt i Grillby och vi utvecklar oss hela tiden. Just nu spånar vi på en lappa-laga-verkstad där alla kan lära av varandra. Det är en viktig kunskap som lätt glöms bort. Vi har stor samlad kunskap och genom att använda oss av alla åttas olika erfarenheter så får vi en stor kunskapsbank, säger Eva-Lena Hesselbrand.

Tantverket har precis börjat planera inför småkurser till sommaren och även där kommer de försöka planera utefter vad besökarna vill ha ut av kurserna.

– Vi försöker fokusera på återbruk och hållbarhet i det vi gör, säger Eva Wrede.

De engagerade i föreningen vill gärna att fler kommer och handarbetar med dem och hoppas att sommarkurserna och möjligheten att sitta i det vackra stationshuset intresserar.

– Kom gärna hit och var med, identifierar du dig som tant, oavsett ålder så är du varmt välkommen, säger Eva-Lena Hesselbrand.