Nyligen gästades bygdegården av ett gäng SPF-seniorer bosatta på Skohalvön. De ville lära känna bygdegårdens utbud och möjligheter lite närmare. Och det är just så det ofta börjar. Genom fika och umgänge på plats kan tankar och önskemål förverkligas. Som bekant är det inte förrän man med egna ögon ser och upptäcker något som bilden av en idé uppstår. Förutom att hyra ut lokalen till bygdens folk och andra så erbjuder Skokloster Bygdegårdsförening även ett antal fasta arrangemang.

Nu i höst har vi loppis och sedan är det inbokat champagneprovning och pubafton. Vi har julbord förstås och julgransplundring. Och så några teaterföreställningar, säger Sonja Thunman-Larsson, ordförande i Skokloster bygdegårds styrelse.

Skokloster bygdegård har drygt 70 år på nacken och erbjuder plats för cirka 80 sittande vid dukade bord i den stora salen. Totalt får 140 personer vistas samtidigt här och teknisk utrustning finns att hyra. I direkt anslutning till salen ligger ett nytt och fräscht kök med stora arbetsytor. Två toaletter finns i entréhallen och på baksidan av byggnaden hittar vi en pittoresk liten dansbana.

Artikelbild

| År 1978 borrades brunn och vatten drogs in till toalett och kök.