Villabanken blir Lån & Spar Bank

Den digitala banken Villabanken har bytt namn och heter numera Lån & Spar Bank. Fram till oktober 2020 samarbetade banken med Villaägarnas Riksförbund och erbjöd medlemsförmåner under varumärket Villabanken. Namnbytet sker i samband med att samarbetet och varumärket upphör.

14 september 2020 12:41

Lån & Spar Bank har funnits på den svenska marknaden sedan 2006, men de grundades i Danmark redan 1880. I Danmark är de en fullsortimentsbank som är noterad på Köpenhamnsbörsen och vars största ägare är olika fackföreningar. I Sverige är de en bank för både privatpersoner och medlemmar i organisationerna som de samarbetar med. Medlemmar i Hyresgästföreningen och M Sverige får extra bra erbjudanden i banken.

Lån & Spar Bank har flera låneprodukter för privatpersoner. Det går att ta ut privatlån i olika storlekar, billån, att samla lån eller höja ett befintligt lån. Lånen har räntegaranti och marknadsmässiga villkor. Det finns även sparprodukter i form av ett sparkonto för privatpersoner och ett sparkonto för organisationsmedlemmar. Sparkontot erbjuder en sparränta på 0,25 procent, har inga uttagsavgifter och omfattas av insättningsgaranti. Det går att sköta kontot genom Lån & Spar Banks internetbank. 

En bank i utveckling
Lån & Spar Bank vill leda den digitala utvecklingen av framtidens banktjänster och namnbytet är en del av deras förändringsprocess när de försöker nå den nya tidens kunder.

Enligt Lån & Spar Bank genomgår banksektorn stora förändringar som delvis beror på förändrade krav från kunder som värdesätter enkelhet, transparens och en bra kundupplevelse. För att moderniseras var banken tvungen att se över sin struktur för att kunna erbjuda kunder rätt produkter som minskar komplexiteten och förenklar kundupplevelsen. Lån & Spar Bank berättar själva om beslutet att lägga ner varumärket Villabanken:

- Villabanken är ett medlemskoncept, riktat till kunder som bor i villa/radhus. Vår syn är att konceptet, med den utveckling som skett på marknaden, inte längre är tillräckligt attraktivt. Att driva flera olika varumärken kan ur ett kundperspektiv upplevas komplext och ur ett verksamhetsperspektiv driver det kostnader. I slutändan påverkar detta både kundupplevelse och erbjudande, säger Lån & Spar Banks Sverigechef Oscar Siöström.

De jobbar även aktivt med att stärka sitt erbjudande till kreditvärdiga personer och som en del i det arbetet har 

Lån & Spar Banks blancolån fått en räntegaranti som började gälla 15 juli 2020. Om en befintlig kund har blivit erbjuden ett lån med lägre ränta än vad Lån & Spar Banks privatlån har matchar banken räntan. Det innebär att kunden alltid är garanterad det lägsta priset för lånet och det rabatteras även med ytterligare tio räntepunkter. Räntegarantin gäller bara för lån utan säkerhet.

Från

lsb.se