Romantiska getaways

8 december 2021 15:56

Att få tid tillsammans som par och njuta av varandras sällskap är viktigt i ett förhållande. Många gånger lever vi i en stressig vardag med jobb, karriär, barn. Det är lätt att förhållandet blir lidande och att man kanske till och med glider ifrån varandra om man har otur. 

Det finns små tips som kan vara en boost för relationen och som får ert förhållande att blomstra. Försök att ge varandra tid en stund varje dag att prata om hur er dag har varit, om det är något som tynger er eller om det har hänt något särskilt. I ett förhållande är det viktigt att lyssna på varandra och stötta när det behövs. Försök att hitta romantiska saker som får er båda att må bra, du kan titta på Lovebuddy.se för tips.

Att resa iväg tillsammans är ett perfekt sätt att få tid för varandra. Det behöver inte vara någon lång resa men en weekend i exempelvis Rom eller Paris kan vara balsam för ert förhållande.

Paris - kärlekens stad

Det är inte utan anledning Paris kallas för kärlekens stad. Hit reser många par för att njuta av varandra men även för att få uppleva staden tillsammans med den man älskar. Här finns många sevärdheter som är är värt ett besök, Eiffeltornet får ni absolut inte missa. Det är en av världens mest kända byggnader och med en höjd på 324 meter över marken bjuder det på en spektakulär utsikt. Är ni raska i fötterna tar ni trapporna till toppen, annars finns det hiss, väl uppe kan ni tillsammans njuta av det ni ser.

Om ni vill uppleva stadens puls så ska ni strosa längs Champs- Élysées som är en av världens mest kända boulevarder. Besök stora kända butiker eller gå in i små och mysiga affärer som har det du inte hittar någon annanstans. Vill ni hellre titta på folklivet så kan ni sätta er på ett av de många cafeer som finns här. Beställ en kopp kaffe och en croissant och bara njut av varandras sällskap.

Världens mest besökta museum, Louvren, finns i Paris. Man behöver inte vara särskilt konstintresserad för att uppskatta ett besök här.  Världens mest berömda tavla genom tiderna, hittar ni här, nämligen Mona Lisa och är som ni säkert vet målad av Leonardo da Vinci. Samlingen i det här museet kommer till viss del från Ludvig XIV och slottet i Versailles Att strosa runt här inne hand i hand är riktigt romantiskt. 

Rom - den eviga staden

Rom är en annan romantisk stad att resa till för att njuta av varandra. I Rom vandrar du i trånga gränder som är så vackra att du nästan tappar andan. När du går runt i staden så känns det nästan som att varandra i ett stort museum. Runt varje hörn finns något ännu vackrare och ännu mer spännande. Den här staden är full av historia.

Colosseum får ni inte missa, här kan man nästan känna av gladiatorspelen som föregick här för flera tusentals år sedan. Byggnaden är otroligt vacker och en guidad tur är att rekommendera.

Ni får inte heller missa den spanska trappan som ligger mitt i centrala Rom. Den har funnits här sedan 1725 och är så vacker att besökare flockas här under hela året. Köp en glass och sätt er på ett cafe och bara njut av det ni ser framför er. 

Från

Lovebuddy.se