Oförutsedda utgifter som dyker upp

8 december 2021 16:21

Oförutsedda utgifter är inte roligt och ofta är det utgifter som är kopplat till något mindre kul. Det kan vara allt från en tandläkarräkning till en kyl som har gått i sönder eller någon annan räkning som man inte har räknat med. Oavsett vad utgifterna beror på så tycker många att det är skönt att veta att man har pengar när det väl händer.

Många har en buffert som de har sparat till regniga dagar som de kan ta av när oförutsedda utgifter dyker upp och andra lånar pengar för täcka sina oförutsedda utgifter. Du kan se kredit lån her som kan passa att ta om man vill ta ett lån för de utgifterna man inte har räknat med.

Kreditkort en typ av lån som kan passa när pengarna tar slut

Om man vill låna pengar när pengarna på kontot tar slut så kan man göra det med ett kreditkort. Ett kreditkort är kopplat till ens konto och krediten kopplas på direkt pengarna på kontot är slut. Det betyder att om man har 2000 kronor kvar på sitt konto och får en utgift på 4000 kronor kan man betala med hjälp av sin kredit. Då får man en skuld på 2000 kronor som skickas ut som en räkning i slutet av månaden.

Ett kreditkort har oftast en räntefri period och väljer man att betala hela räkningen när den kommer så betalar man inget i ränta men väljer man att dela upp sin betalning så tickar en ränta igång.

Ett kreditkort brukar även erbjuda innehavaren en del förmåner beroende på vilket kreditkort man har valt. Man bör välja ett kreditkort som lämpar sig väl för livet man lever. Reser man mycket så kan man med fördel välja ett kreditkort som kan erbjuda extra reseförsäkringar eller andra förmåner som är kopplade till resor.

Fördelar och nackdelar med kreditkort

Fördelarna med ett kreditkort är att man alltid har tillgång till pengar och inte behöver oroa sig för att inte kunna betala en extra utgift. En annan fördel är att man har koll på sina utgifter då man får en sammanställning varje månad på sin faktura. Kan man inte betala hela fakturan finns det också en möjlighet att dela upp den. Ett kreditkort är också tryggt eftersom man kan ha full koll på alla genomförda transaktioner. 

Nackdelarna med ett kreditkort kan vara att de kan locka till fler köp än vad man hade gjort om man inte hade haft en kredit kopplad till sitt konto. Vissa kreditkort har också höga räntor och avgifter om du skulle missa en betalning, vilket gör att ditt köp kan bli ganska dyrt i slutändan.  

Från

LoanScouter