När spengarna börjar sina

20 december 2021 11:37

Många är flitiga med att lägga undan pengar för eventuella oförutsedda avgifter. Däremot kan vi alla hamna i situationer, då denna hög av besparingar tar slut och man skulle behöva ekonomisk hjälp.

Det kan finnas flera anledningar till att man kan behöva ekonomisk hjälp under olika perioder av livet. Till exempel att ens inkomst har varit sämre en period och därmed inte haft utrymme till att lägga undan några sparpengar. Sparkontot är tömt och strax därpå, så går bilen sönder eller datorn kraschar.

Bil och dator är några exempel på sådant som många är beroende av för sitt arbete och olika vardagliga sysslor. Då kan det kännas lättande att det finns olika typer av lån att ansöka om. På LoanScouter kan man söka på olika alternativ som finns till hands, men innan du påbörjar ett sökande efter ett passande lån för dig så är det klokt om du är förberedd med din privata budget.

Ansöka om lån via en dansk onlinebank

Det finns några grundkrav att ta hänsyn till för att kunna ansöka om lån via en dansk onlinebank. Till att börja med ska den som ansöker om lånet ha en minimiålder på 18 år och ska inte finnas med i RKIs register. Dessutom ska denna ha tillgång till en dansk e-mail adress, ett dansk telefonnummer och bankkonto samt ett NemID. 

Hos LoanScouter kan du jämföra olika danska onlinebanker med varandra och när du har hittat ett alternativ som ser ut att passa dig, så var noga med att kontrollera de villkor som gäller. Hur stor är den effektiva räntan, hur lång är återbetalningstiden, på vilka sätt kan du kontakta deras kundservice och är det möjligt för dig att återbetala hela lånet närhelst du önskar?

Det görs alltid en kreditprövning på alla som ansöker om lån. Några av de faktorer som tas med i prövningen är:

– Tillgängligt belopp efter att alla utgifter har tagits bort från den totala summan av alla inkomster som finns.

– Finns det några skulder i dagsläget hos den sökande och hur stor är i så fall summan på dessa.

– Är boendet något som ägs eller hyrs, kan göra stor skillnad om man kan tänka sig att sätta en ägd fastighet som säkerhet.

– Om man bor ensam, är sambo eller gift. Om man har gemensam inkomst med en annan person, så anses det vara större chans för att den sökande kan återbetala sin skuld då det kommer in inkomster till hushållet från två personer.

– Hur ens ekonomi ser ut det senaste året. Om man har haft en stabil inkomst och om man har haft flera olika jobb under den tiden.

– Om det finns några betalningsanmärkningar att ta med i beräkningarna.

– Skulle den sökande vara registrerad i RKIs register, så är det stor risk för att inget lån blir beviljat.

Från

Loanscouter