Komma iväg på sin drömresa

Vi är många som har en önskan om att komma iväg på en resa som vi kanske har längtat länge efter. Många av de planer vi hade blev inställda när pandemin svepte in över vår vardag och vi blev tvungna att tänka om och många gånger skjuta på våra planer. Nu när vi snart är på väg åt rätt håll igen börjar många tänka på de där planerna som aldrig blev av. Att resa kan många gånger kosta lite pengar och kräva att vi spara lite pengar för att det ska gå att genomföra. Det kan också innebära att vi behöver jobba några extra pass på jobbet och en del väljer även att låna pengar för att resa. Om man ska låna pengar till sin resa kan man titta på Loanscouter för att få råd kring hur man ska tänka.

17 november 2021 09:59

Hitta lån för din resa

Vill du ta lån för att finansiera din resa så kan ett privatlån eller ett kreditkort vara det lån du ska titta på. Både privatlån och kreditkort är lån som inte är knutet till ett särskilt objekt vilket betyder att du kan använda pengarna till det du vill och behöver, exempelvis en resa. 

Ett privatlån har en lite högre ränta än ett bil eller bostadslån eftersom att ett privatlån kan tas utan säkerhet. Att ta ett lån utan säkerhet betyder att du inte behöver lämna något som säkerhet för din betalning som till exempel en bostad eller en bil. Då vill långivaren ha lite mer i ränta för att täcka upp för riskerna de utsätter sig för när de lånar ut pengar. Ett privatlån kan ha en återbetalningstid på många år.

Ett kreditkort kan också passa att använda till en resa man vill göra. Ett kreditkort är ett kort som är kopplat direkt till ditt bankkonto. Hur mycket kredit man kan använda beror på hur mycket kredit långivaren har beviljat dig. 

Du kan använda krediten när dina pengar på kontot är slut, då går det automatiskt över till krediten. 

När det sker en ny insättning på ditt konto betalas krediten av direkt. Man brukar ha en räntefri period när man använder sig av sin kredit och när månaden är slut får man en räkning och om man väljer att betala hela så har ditt lån varit räntefritt. Väljer man att dela upp betalningen börjar man också att betala ränta.

Betala tillbaka lånet

Oavsett vilket lån man väljer för att finansiera sin resa så är det bra att titta på sin ekonomi, så att man har råd med den månadskostnaden som kommer framöver för att betala av lånet. Är man osäker på om man har råd kan man alltid prata med sin bank som kan hjälpa en att göra upp en hållbar budget.

Från

Lead Supply