För rättvis jämförelse av lån - inkludera alla viktiga faktorer

22 december 2021 19:42

För att få ett så kritiskt och rättvist resultat som möjligt vid en jämförelse, så behöver man ta med alla viktiga faktorer. Annars kan du vara benägen att föredra vissa lån framför andra, även om de inte är de bästa val för dig.

Först och främst så behöver man vara säker på hur mycket man behöver låna och inte överstiga den summan. Det ligger ju ingen vinst i att låna mer pengar än vad som behövs, då alla lån kostar, så vad du än lånar pengar för så kommer detta att kosta mer i slutändan. När du räknar in alla kostnader som medföljer ditt lån.

Sen är det viktigt att du vet hur stor månadskostnad din budget är hållbar för. I månadskostnaden ska du räkna med alla kostnader: amortering, ränta på amorteringen och övriga kostnader. När du jämför summan av effektiv ränta mellan de olika alternativen, så inkluderar du alla kostnader som kommer utöver din amortering.

Fördjupa dig i olika lån och långivare

Du behöver även en god förståelse för de olika lånetyperna, vilket kreditochfinans.se kan hjälpa dig med. ​Det finns många olika lån på marknaden, och varje typ har sina egna för- och nackdelar. Beroende på dina behov kan du hitta ett lån som passar dig perfekt. Det är inte meningsfullt att jämföra alla typer av lån på en och samma gång, eftersom vissa lån kan vara med endast i jämförelsesyfte.

När du har en god bas av vad som finns på marknaden, som kommer det bli lättare för dig att veta vilka lånetyper du ska inkludera i din jämförelse. Den första faktorn är hur mycket pengar du behöver låna. Det är inte vettigt att låna mer pengar än vad du behöver, eftersom alla lån kostar pengar och lånekostnaderna bara ökar med det belopp du lånar.

Lån utan uc

UC, Upplysningscentralen, är ett kreditupplysningsföretag som har funnits över 40 år och de är störst inom sin bransch. Många av de större bankerna använder sig av uc, medan många av andra långivare på marknaden använder sig av andra företag som också gör en bakgrundskontroll till kreditupplysningsföretagen. 

Det är kreditupplysningsföretag som beräknar din poäng gällande din trovärdighet till att kunna betala tillbaka ett lån. De som föredrar andra alternativ än uc, gör de antingen för att lånet är svårt att få eller för att de har dålig kreditvärdighet. Andra kreditupplysningsföretag använder sig inte av lika mycket information som uc, när de gör kontroller, vilket gör att det blir lättare att få lån beviljat.

Från

Leon Media AB