Detta är ett annonssamarbete

Vilket lån ska man välja?

10 maj 2022 13:17

Lånemarknaden blir allt större med fler långivare och lånetyper. Ett stort sortiment är till fördel för alla som önskar ansöka om lån. Däremot bör man lägga lite tid på att läsa på om de alternativ som finns och lyckligtvis finns det gratis hjälp på nätet.

Det är inget konstigt med att man hamnar i en situation då man behöver en viss summa pengar så snart som möjligt. Det kan handla om en oväntad faktura eller att bilen eller datorn behöver bytas ut. Det kan såklart gälla många andra saker. Det viktigaste är att man är säker på att man anser att det är tillräckligt viktigt för att ta på sig en skuld.

Det finns flera olika lånetyper och man kan lyckas med att få ett lån med låg ränta. Dock ska man ändå komma ihåg att alla lån kostar pengar och om man inte klarar av att betala tillbaka i tid, kan man dra på sig betalningsanmärkningar. Då tillkommer extra kostnader och det blir inte positivt för din kreditvärdighet.

Varför lån utan Upplysningscentralen?

Många långivare ger dig möjligheten att låna pengar utan Upplysningscentralen, vilket innebär att långivaren beställer kreditupplysning om dig via ett annat kreditupplysningsföretag än just UC. Alla banker och långivare måste göra en kreditupplysning på alla som ansöker om lån, då det är lag på detta. Däremot finns det mer än ett kreditupplysningsföretag att anlita.

Ju fler kreditupplysningar som görs i ditt namn hos UC, desto svårare kommer det bli för dig att få ett lån beviljat. Tänk på att det görs kreditupplysning även om du endast ansöker och varje gång du köper något på kredit i butik kommer det att göras upplysning på dig. Har du många kreditupplysningar, så tolkas det som att du har dålig kontroll på din ekonomi.

Andra viktiga faktorer

För att få en bra chans till att hitta ett lån med bra villkor, så kan man ta hjälp av en objektiv jämförelsesajt. Däremot är det även en god idé om du har läst på lite om lån tidigare. Vilken lånetyp som passar brukar först och främst bero på hur mycket du vill låna och hur snabbt du vill ha tillgång till pengarna.

Vilken lånetyp du än blir, så jämför räntan och andra kostnader. Detta bestämmer hur mycket lånet kommer att kosta dig totalt. Titta på den summan och fundera på om det fortfarande är värt att ta lånet, med den kostnaden. Slutligen ska du såklart vara säker på att din ekonomi är tillräckligt hållbar för att du ska kunna betala tillbaka i tid.

Från

matchbanker.se