Detta är ett annonssamarbete

Tips för att hitta rätta parfym för dig

Oavsett om du är på jakt efter en lättare parfym som håller dig fräsch genom vardagens äventyr eller efter en parfym med karaktär som passar perfekt för kvällen så finns det gott om alternativ online och kanske hittar du din nya signaturdoft? Hos Luxplus kan du handla dina favoriter billigt oavsett om du bor centralt i Uppsala eller mer åt Björklinge, man levererar över hela Sverige det är det som är fördelen med att handla online.

10 november 2021 03:44

Parfymer är baserade på något som kallas för doftnoter och delas in i grupperna toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Man talar om att man delar in parfymer för kvinnor i olika kategorier, närmare bestämt orientaliska parfymer med kryddiga och lite tyngre inslag och som ofta beskrivs som sensuella, nästa kategori är fruktiga eller fräscha parfymer där citrusdoften står i fokus. Dessa parfymer uppfattas ofta som friska och svala. Sedan finns parfymerna som man brukar beskriva som träiga parfymer eller ”wood” på engelska. Dessa förknippas vanligtvis med sofistikerade varma dofter som drar mer åt det manliga hållet. Den fjärde doftkategorin är blommiga parfymer. Dessa dofter benämns ofta som feminina parfymer och är något som tilltalar en bred skara tjejer och kvinnor. 

Men hur får man parfymen att sitta längre? De flesta av oss applicerar parfymen på rutin, men det finns en del saker som kan vara bra att känna till. Parfymen ska helst sitta på områden där man känner en puls, exempelvis halsen, handlederna och området bakom öronen. Där pulsen slår är kroppen varmare vilket gör parfymdoften mer intensiv och härlig. Många har för vana att applicera parfym på handlederna och gnugga dem mot varandra. Det ska du helst undvika då parfymens partiklar kan förstöras – vilket förändrar parfymens doft helt.

Det många inte vet är att naveln, armvecket och knävecken också är bra områden att applicera parfym på, där är det oftast varmt vilket hjälper till att sprida doften över kroppen.

Parfym sätter sig bättre på hår än ren hud, spraya därför gärna parfym på ställen där du har lite fjun. Om du vill ha en mindre stark doft – spraya lite parfym på en hårborste och kamma igenom håret. 

När du handlar från Luxplus.se sparar man pengar varje gång man handlar skönhetsprodukter, hudvård, parfym och hårvårdsprodukter. Du testar medlemskapet gratis i en månad och sparar av pengar inköp till dig själv, din väninna, dina kollegor, vänner och familj. Samtliga köp är fraktfria och du får även bonuspoäng vid varje köp som du kan använda vid kommande köp. Företaget köper ett stort urval av kvalitetsprodukter direkt från de största leverantörerna i i EU. Alla varor skickas direkt från lagret och på det sättet undviks fördyrande mellanled och priserna kan pressas ytterligare. 

Så när det är dags att fylla på med hudvård, städprodukter eller schampo, titta på priserna och jämför bland ett stort urval innan du handlar i din lokala butik. Det kan löna sig i det långa loppet.

Från

Luxplus.se