Rätt verktyg viktigt när du ger dig ut i skog och mark

Att ha bra verktyg för rätt ändamål är viktigt oavsett vad man ska göra. Det är ungefär som att välja rätt skruvmejsel när du ska dra i en skruv. Att försöka skruva i en spårskruv med en stjärnmejsel går inget vidare. På samma sätt ska du tänka när du väljer produkter för jakt och vildmarksliv. Bra produkter för rätt ändamål.

10 augusti 2021 13:51

Kniven blir snabbt det viktigaste verktyget när man är ute i vildmarken, men att välja rätt kniv kan vara knepigt. På långa vandringar och utflykter vill man inte packa ner för mycket, men med fel kniv kan det vara svårt att arbeta som man vill. Det är värt att investera i en kniv som är av bra kvalitet, för du märker snabbt att det är ett av de viktigaste verktygen när du är ute i vildmarken. En bra kniv är lätt att hantera och bära med sig, samtidigt som den är vass och håller länge. 

För överlevnad i vildmark, skog och mark är knivar med fasta blad ett bättre val än en fällkniv. Knivar med fast blad är konstruerade för att tåla kraftigare påfrestningar och kan utföra tyngre arbeten utan problem. Ska du bygga ett vindskydd, hacka grenar, jaga eller skära genom snårig terräng är en kniv med ett fast blad rätt val. Ibland kan det behövas macheteknivar för att få jobbet gjort. Macheten är troligtvis en av historiens mest populära knivsorter då den även är väldigt effektiv inom jordbruksarbete för att genomföra grova skärarbeten som att slå sig fram genom skogen och röja sly. Knivar med fast blad är som regel bra till mycket. Ibland kräver uppgiften att du har en stark och motståndskraftig kniv, en som verkligen håller. Skaftet kan göra din kniv extra användbar. Horn eller trä hör till favoriterna, till exempel är masurbjörk populärt. Ett bra skaft gör att kniven ligger bra i handen och ger dig större tyngd. Fodralet kan vara av nylon eller läder, allt efter vad du föredrar. Mycket beror ju på var och hur du tänker använda den.

När du tar med dig knivar ut i naturen får du inte glömma bort förvaringen. En knivväska som kan rullas ihop ser till att knivarna skyddas och att det är enkelt att packa upp dem när det är dags att använda dem. Genom att handla från Lamnia får du hög kvalitet till bra pris.

Den finska butiken Lamnia erbjuder ett stort utbud produkter för camping, jakt och friluftsliv. Sedan starten har Lamnia utvecklat och uppdaterat sin e-butik för att få kundernas förtroende och ge dem en bra köpupplevelse. Här jobbar man hårt för att erbjuda produkter av bästa kvalitet och en bra kundtjänst.

Från

Lamnia