Detta är ett annonssamarbete

Rätt kost och kosttillskott - viktigt för dig som tränar!

21 januari 2022 16:34

Att vi svenskar är ett träningsälskande folk är ett välkänt faktum. Oavsett vad vi än har för mål med vår träning så är alltid kosten lika viktig när vi vill uppnå de mål som vi har satt upp. Detta gäller vare sig vi har som mål att exempelvis gå ner- eller upp i vikt, bli snabbare, starkare eller bara helt enkelt må så bra som vi bara kan.

Idag så är vi även betydligt mera uppdaterade och informerade om vilken kost som är bra för oss, vilken kost som är mindre bra och även vilken kost som är rent av dålig. I svenska matbutiker, på nätet och på marknader så har vi också otroligt gott om bra alternativ för alla oss som vill välja nyttiga, hälsosamma och näringsrika produkter.

Idag så har vi också lärt oss att vi behöver ha i oss kost från hela kostcirkeln men att vi behöver balansera vårt kostintag efter våra personliga förutsättningar som exempelvis kön, ålder, vikt, eventuella bakomliggande sjukdomar samt såklart även vilket- eller vilka mål vi har med vår träning.

Många av oss har också gjort gymmet till vårt andra hem. Gymmet är inte enbart längre för muskelbyggande yngre killar och medelålders män utan gymmen är idag en träningslokal för båda könen och för alla åldrar. 

Bra proteintillskott som blir allt mera populära

För många gymälskare så är det också en mycket vanlig målsättning att bli starkare och att bygga muskler. Utöver att man sköter sin träning som man ska göra för att målsättningen ska kunna uppfyllas så är det likväl lika viktigt att man får i sig den kost som man behöver.

Ett bra komplement till en bra kost kan också ett- eller flera bra kosttillskott vara. För många som har en hög målsättning med sin träning så har det blivit väldigt populärt att söka efter det bästa äggproteinpulvret som finns att tillgå på marknaden.

Det finns flera anledningar till att just äggproteinpulver har blivit ett så pass populärt träningstillskott för många som vill bygga muskler. Äggprotein är till att börja med ett naturligt protein, direkt levererat från djurvärlden.

Utöver detta så har också äggprotein en hög proteinhalt procentuellt sett, många gånger så ligger den rena proteinhalten på cirka 70-75% av det totala innehållet i ett bra äggpulver. En ytterligare stor fördel för alla oss laktosintoleranta är att äggpulver dessutom är väldigt skonsamt för magen i jämförelse mot vad många andra proteintillskott kan vara.

Äggpulver löser sig även väldigt snabbt och enkelt i vatten och tillhör dessutom ett av alla oändliga proteintillskott som finns på marknaden som heller inte lämnar ett stort hål i plånboken efter sig.

Från

Dagensfokus.se