Planera ditt poolbygge i god tid

31 mars 2022 16:26

Man kan säga att våren är högsäsong för att påbörja olika projekt i hemmet, som man har funderat på under vintern. Även om vintern inte alltid är den mest soliga och varma perioden på året, kan den vara perfekt för att planera in ett poolbygge.

Under den mörka och kalla perioden vintern spenderar vi svenskar merparten av vår fritid inomhus och vi längtar allt mer efter vår och sommar. Årstider då det börjar spricka upp i naturen och vi får fler varma ljustimmar om dygnet. Att bygga en pool är ett projekt som kan vara värt att investera i under dessa årstider.

Det finns dock några saker som man bör tänka på innan man påbörjar ett poolbygge. När du funderar på storleken på din pool, så inkludera att det ska finnas plats för ett staket eller annat skydd och hur mycket plats du vill ha på poolsidorna. Med placering av din pool bör du även fundera på vilket läge du vill ha den. Merparten önskar så mycket sol som möjligt under tiden man badar.

Bygga din pool själv?

Ett syfte med poolpaketen hos Poolgiganten är att de ska vara enkla för kunderna att själva montera ihop. Med deras paket tillkommer både tydliga manualer och instruktionsfilmer, för att förse kunderna med så mycket hjälp som möjligt.

Om du funderar på att bygga din egen pool bör du först se över hur enkelt det är att bygga och montera själv. Sen är det upp till dig att fundera på om det är värt det att själv lägga tid på att bygga poolen eller anlita experter till det jobbet. Det är ju en viss stolthet med att man själv har byggt sin pool, men om du har ont om tid så kan du göra dig själv en god tjänst med att anlita andra att fixa det.

Påfyllning och tömning av din pool

Tänk på att det krävs mycket vatten för att fylla din pool och det kommer ta många timmar innan du har fyllt upp din pool. Det finns en del faktorer att ta i beaktande för att undvika att belasta ditt område, till exempel att försöka fylla upp poolen när grannar inte är igång med vattnande.

Det rekommenderas att fylla på med vatten i sin pool sena kväll, nattetid eller tidiga morgnar då dessa tider är det inte många andra som har stort behov av vatten. Dock bör man tänka på att inte lämna det oövervakat längre perioder. Bland annat för att man bör tänka på att slangen alltid ska finnas ovanför vattenytan.

Från

poolgiganten.se